28/8/07

Ερωτήματα

Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

  1. Ενοψει και των εκλογών της 16/9 νομίζετε οτι τα κόμματα και οι υποψήφιοι βουλευτές πρέπει να ασχοληθούν με την απόδοση ευθυνών για τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών;
  2. Ποιές πρέπει να είναι κατα τη γνώμη σας οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για την ανακούφιση των πληγέντων και την αντιμετώπιση της καταστροφής?

Βαρβάρα Τερζάκη

Ρέθυμνο 28 Αυγούστου 2007

3 σχόλια:

Harilaos Ginis είπε...

Δασικές πυρκαγιές πάντα υπήρχαν και -δυστυχώς- πάντα θα υπάρχουν. Ακόμη και αν η Παιδεία όλων των πολιτών αυτής της χώρας φτάσει στο επίπεδο που θα αποτρέψει τους εμπρησμούς είτε πρόθεση είτε από αμέλεια, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν τα φυσικά αίτια.

Τις τελευταίες 7 ημέρες κατακαίγεται η ευρύτερη Μεσογειακή περιοχή. Βόρειος Αφρική, νότια Ιταλία, Ελλάδα, Αλβανία κλπ.

Σε μια περίοδο που ο τόπος έχει ανάγκη από δομημένο πολιτικό λόγο και ορθολογικό σχεδιασμό του μέλλοντος, η επικέντρωση της προεκλογικής επιχειρηματολογίας γύρω από τα αίτια της καταστροφής (αλλά και η εκατέρωθεν παροχολογία προς του πληγέντες), με αφήνει αδιάφορο.

Είναι εύκολη η πολιτική επί συντηρούμενου φορτισμένου εδάφους.

Από τους πολιτικούς, προσδοκώ επικέντρωση στα ζητήματα ουσίας και όχι καπηλεία του αισθήματος αγανάκτησης του μέσου πολίτη.
Προσδοκώ αναζήτηση λύσεων στήριξης και αειφόρου ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας των πληγεισών περιοχών και όχι χορήγηση εκτάκτων επιδομάτων.
Προσδοκώ επιχειρηματολογία, προγραμματισμό και σεβασμό στα θύματα, όχι εκμετάλλευση του αισθήματος έκτακτης ανάγκης σαν αφορμή για παροχολογία και στείρα κριτική.



Καλή Επιτυχία.
Χ.Γ.

tsatsar είπε...

Φυσικά και πρέπει να ασχοληθούν, και να τις αναλάβουν για το κράτος που φτιάξανε.

Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' εξω, και εγώ πέταξα αναμένα τσιγάρα από το αυτοκίνητο, σκουπίδια και χαρτάκια, και εγώ σκέφτηκα "έλα μωρέ σιγά μην πιάσει φωτιά τωρα".

Εγώ φταίω για την φωτιά, και η συσσωρευμένη απρονοησία που επικρατεί.

Αλήθεια εσείς, μιας και εσείς ζητατε την ψήφο μας, τι νομίζετε ; Σε ποιόν θα αποδίδατε ευθύνες για τις πυρκαγιές ; Και τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει για να αποφευχθεί στο μέλλον και άλλη τέτοια καταστροφή;

democracy-rethymno είπε...

Ήδη,με τα σχόλια σας, δείξατε το πρώτο σωστό βήμα στα κόμματα και στους βουλευτές: Θα πρέπει πράγματι να αναζητηθούν ευθύνες αρχίζοντας όμως ο καθένας ατομικά ή συλλογικά απο τις δικές του και όχι από αυτές των άλλων.Ποσο πιο χρήσιμο θα ήταν αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας έλεγε σε ποιά σημεία η κυβέρνηση υποεκτίμησε τους κινδύνους, που δεν έδρασε έγκαιρα, κλπ και αν το κόμμα μου στη συνέχεια ανέφερε λάθη του παρελθόντος , τις παραλείψεις του να επισημάνει πιο έντονα και πιο συγκεκριμένα στην κυβέρνηση μερικά αναγκαία μέτρα κοκ.

Θα γίνουν αυτά στη σύντομη προεκλογική περίοδο που απομένει; Πολυ αμφιβάλλω βλέποντας το κλίμα στα προεκλογικά παράθυρα.Εντούτοις τα δικά σας σχόλια επιτρέπουν κάποια ελπιδα για το μελλον.

Βαρβάρα Τερζάκη