11/12/08

ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αλλαγή σχολείου για δυο μαθητές από το γυμνάσιο Κράνας
Με την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δυο μαθητών από το Γυμνάσιο της Κράνας του Δήμου Κουλούκωνα,επιχειρείται η εκτόνωση της κατάστασης που επικρατεί στη σχολική μονάδα με τα περιστατικά επιθετικής συμπεριφοράς μειοψηφίας μαθητών που είδαν το φως της δημοσιότητας προ ημερών.

Μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχει αποφασίσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ποιο σχολείο θα φοιτήσουν οι μαθητές,προκειμένου να επέλθει ισορροπία στο σχολείο και τα μαθήματα να γίνονται ομαλά,καθώς το τελευταίο διάστημα η ισορροπία αυτή ήταν πολύ εύθραυστη λόγω κρουσμάτων παραβατικής και επιθετικής συμπεριφοράς ,όπως επιβεβαίωσαν άλλωστε και σε πρόσφατο ρεπορτάζ της «ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ» ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ και ο Προΐστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,Παντελής Γιακουμάκης και Γιώργος Γεωργουλάκης αντίστοιχα.
Η απόφαση για την απομάκρυνση των μαθητών από το σχολείο πάρθηκε χθες κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο σχολείο με παρόντες τους καθηγητές του σχολείου ,το Δήμαρχο Δημήτρη Κόκκινο ,τον Προΐστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,τον πρόεδρο της ΕΛΜΕΡ και γονείς.
Από τη συζήτηση προέκυψε πως δυο από τα 35 παιδιά είναι αυτά που έχουν προκλητική και επιθετική συμπεριφορά και δημιουργούν προβλήματα και πως καλό θα ήταν να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον ,προκειμένου το σχολείο να λειτουργήσει και πάλι ως χώρος γνώσης και όχι με τους καθηγητές να έχουν ρόλο φύλακα, όπως σημειώνει ο κ. Γιακουμάκης.
Επισημάνθηκε επίσης κατά τη συνάντηση σε όλους τους γονείς, ότι θα πρέπει και οι ίδιοι να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά τους και να προσπάθουν να τα συνετίσουν όταν διαπιστώνουν πως δημιουργούν προβλήματα στη σχολική κοινότητα.
Με λίγα λόγια δεν γίνεται συζήτηση για να κλείσει το σχολείο,αλλά για να επιτευχθεί η δημιουργία σωστού κλίματος μάθησης που επιβάλλεται να υπάρχει σε μια σχολική μονάδα, με την απαραίτητη βοήθεια όμως της τοπικής κοινωνίας. «Αν δεν μπορέσει η κοινωνία να κρατήσει το σχολείο, τότε αυτό θα κλείσει. Είναι απαραίτητη η συμβολή όλων για να αλλάξουν τα πράγματα».
Αξίζει να αναφέρουμε πως η παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων και των δημοσιογράφων στη χθεσινή συνάντηση προκάλεσε αναστάτωση και δυσαρέσκεια στους μαθητές ,οι οποίοι θεωρούν ότι έχει δοθεί υπερβολική έκταση στο θέμα και απαίτησαν από τους γονείς και τους καθηγητές τους να απομακρύνουν τα Μέσα Ενημέρωσης από το χώρο,όπως και έγινε τελικά.


Βαρβάρα Τερζάκη
Άρθρο Χαράς Βηλαρά- εφημερ. ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ –26/11/08

Δεν υπάρχουν σχόλια: