18/10/11

Τα Νέα 13.10.2011

Φτωχοί που μοιράζουν εκκατομύρια

Επιμέλεια: Γιώργος Αγγελόπουλος

Ζευγάρι Βρετανών κέρδισε 115 εκατ. ευρώ σε λοταρία και κάνει πλούσιους τους φίλους του.

Ενα ζευγάρι που ζούσε με νοίκι σε διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου, δεν είχε αρκετά χρήματα για να παντρευτεί και έχει παίξει λόττο μόνο τρεις φορές στη ζωή του, κέρδισε 101 εκατ. στερλίνες (115,5 εκατ. ευρώ) σε τζακ-ποτ της λοταρίας EuroMillions. Ο Ντέιβ και η Αντζελα Ντόουζ από το Ουίσμπεκ του Κεμπριτζσάιρ έχουν τώρα σκοπό να κάνουν όλους τους φίλους τους εκατομμυριούχους.

Το αρραβωνιασμένο ζευγάρι, που συμβαίνει να έχει το ίδιο επίθετο, βρίσκεται πλέον (και οι δύο μαζί) στην 702η θέση του καταλόγου των πλουσιότερων Βρετανών, με περιουσία μεγαλύτερη αυτής του τραγουδιστή Ντέιβιντ Μπόουι. Ο 47χρονος Ντόουζ, ο οποίος ήταν μέχρι χθες επιστάτης σε αποθήκη της εταιρείας Premier Foods, παραιτήθηκε ζωντανά από τηλεοράσεως. «Αν παρακολουθούν, υποβάλλω επισήμως την παραίτησή μου», δήλωσε. Στην αποθήκη δούλευε εδώ και δέκα χρόνια.
Οι Ντόουζ αγόρασαν το δελτίο του λόττο από τον τοπικό εφημεριδοπώλη και καθένας τους επέλεξε μια τυχαία σειρά αριθμών. Η 43χρονη Αντζελα, η οποία είναι εθελόντρια στο Βρετανικό Ιδρυμα Καρδιολογίας και είχε δουλέψει ως οδηγός ταξί, χρειάστηκε πολλά πακέτα χαρτομάντιλα όταν συνειδητοποίησε πως είχαν κερδίσει. Εμειναν ξύπνιοι όλη τη νύχτα, φυλώντας το δελτίο. «Δεν το πιστεύαμε, πραγματικά δεν το πιστεύαμε. Τσέκαρα το δελτίο γύρω στις 50 φορές στη διάρκεια της νύχτας», είπε εκείνος.
Το ζευγάρι που σύμφωνα με τους γείτονές του δεν είχε μέχρι τώρα αρκετά χρήματα για να συντηρήσει ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο, υποσχέθηκε να κάνει εκατομμυριούχους 15 - 20 συγγενείς και φίλους, «όποιους μας βοήθησαν στη ζωή μας». Δεν είναι ωστόσο έτοιμοι να πουν ποιοι φίλοι τους περιλαμβάνονται στον κατάλογο. Μέχρι χθες είχαν ενημερώσει μόνο μερικούς. Λένε επίσης ότι θα δώσουν χρήματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για παιδιά. Αμφότεροι έχουν παιδιά από προηγούμενους γάμους αλλά, όπως είπαν στους «Τάιμς», τα παιδιά τους δεν έχουν ζητήσει τίποτε ακόμη.
«Ο Ντέιβ μου έχει ήδη αγοράσει δαχτυλίδι αρραβώνων, αλλά τώρα θα μου αγοράσει ένα καλύτερο», είπε ακόμη η Αντζελα. «Δεν είχα κερδίσει ποτέ στη ζωή μου το παραμικρό, ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: